This is it.

image16


Detta är ett speciellt ögonblick. Under drygt en timme får vi en glimt av en underlig värld. En värld som inte riktigt kan finnas. Jag talar så klart om det australiensiska DJ-kollektivet The Avalanches' hittills enda skiva, Since I Left You.

Since I Left You är som en bortglömd ö ute i Karibien där solen jämt skiner. Här ser man de två medlemmarna i Air arrangera en seglartävling tillsammans med filmregissören John Waters och Colin Blunstone från Zombies, medan Röyksopp bekantar sig med John Martyn borta vid tennisbanorna.
Mitt i alltihop finns den stora klubben, där Dusty Springfield eller Richard & Linda Thompson spelas lika ofta som Daft Punk eller Grandmaster Flash.

Låten "Frontier Psychiatrist", som är albumets bästa, har jag redan nämnt ett antal gånger tidigare. Även titelspåret och efterföljande "Stay Another Season", som samplar Madonnas "Holiday", är bland 2000-talets bästa låtar. 
Överlag är det en skiva överfylld med samplingar och massiva klubbeats.

Synd är det ju bara att The Avalanches inte gjort någon mer platta sedan Since I Left You kom 2000. Men man får väl hoppas.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0