Get to thee garage

image4

Mr. Blank Dog, eller Mike Sniper som han egentligen heter, är något av Amerikas svar på Burial. Under sin nuvarande moniker Blank Dogs gör han lo-fiaktig syntpunk som doftar lika mycket Cabaret Voltaire som Generation X. Jag väntar fortfarande på den första BD-singeln på CD, eftersom allt hittills släppts på vinyl och kassett (!). Musiken är det enda vi vet om denne Mr. Blank Dog. Och i en värld av Facebook och Perez Hilton så är det ganska skönt att det får vara så.

Blank Dogs är synnerligen en stor del av den växande garagepunkscenen i USA. Band som Television Ghost, Factums, Pink Reason och Eat Skull har samlat ihop en hyfsad publik, både på hemmaplan och i Europa. 
Det handlar om band som släpper sjutummare på obskyra bolag, tryckta i några hundra exemplar som säljs slut på två dagar. Eller, som i Blank Dogs fall, knappt gör några spelningar alls.

Trots detta kan musiken fascinera och glädja en så oerhört. Jag dör inombords varje gång jag hör syntarna i introt till Blank Dogs "Water Into Ice". "Leaving The Light On", från samma tolvtummare (som jag för övrigt äger ett exemplar av), skulle kunna göras om av valfritt Pitchforkhajpat band till en stor indiehit. Och Television Ghosts "The Nihilist" är Wire och Wipers tillsammans i en tidskapsel från slutet av sjuttiotalet. 

Åter till Blank Dogs, då. Förra året släpptes en massa olika vinylsinglar- och EP's, alla på olika bolag. I år kommer dessutom en fullängdare, två kassetter, 3-4 sjutummare och någon slags box med all singlar. Just nu försöker jag bygga upp ett register över alla dessa skivsläpp, men det är inget jag rekommenderar. Något jag dock uppmuntrar är att införskaffa något av Blank Dogs eller av de andra banden. Nedan följer en gäng länkar till MySpacesidor, skivbolagssidor och till en blogg där man kan ladda ner allt som finns av Blank Dogs plus en massa annat. Leta er sedan vidare därifrån och upptäck denna fantastiska musikscen. En musikscen som är JUST NU.

www.blankdogs.blogspot.com - För dig som vill höra Blank Dogs. Gå ner till botten av sidan, där finns direktiv.

www.myspace.com/blankdogtime - Blank Dogs' MySpacesida.

www.myspace.com/televisionghost - Television Ghosts MySpacesida.

www.myspace.com/secondculture - Pink Reasons MySpacesida.

www.myspace.com/psychedelichorseshit - Psychedelic Horseshits MySpacesida (Ignorera bandnamnet!)

www.myspace.com/timesnewviking - Times New Vikings MySpacesida.

www.myspace.com/factums - Factums' MySpacesida.

www.myspace.com/religi0usknives - Religious Knives' MySpacesida.         

http://www.daggermanrecords.com/
http://www.troublemanunlimited.com/


      .                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0